Міжнародна науково – практична кофнеренція 2018

3-4 травня 2018 року відбулась Міжнародна науково – практична конференція 
“Соціальна робота і проблеми міграційних процесів у глобалізованому світі” 

Співорганізаторами наукового симпозіуму виступили Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національна академія державного управління при Президентові України, Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості України, Католицький університет м. Фрайбурга (Німеччина), програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», Чернівецький відокремлений підрозділ України «Центр розвитку місцевого самоврядування», Чернівецька обласна державна адміністрація, Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА.
Пленарне засідання конференції відкрили проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича  Фочук Петро Михайлович, декан факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Зварич Ігор Михайлович та доцент кафедри педагогіки та соціальної роботи Кармалюк Сергій Павлович, які відзначили своєчасність та  важливість такого наукового дискурсу та побажали успіху в роботі конференції.
Захід складався з трьох частин: пленарного засідання, яке відбулося в Зеленій залі університету, круглого столу «Просвітницька робота по формуванню та утвердженню європейських цінностей і високої культури публічного управління в органах місцевого самоврядування територіальних громад», який працював в приміщені Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування та секційних засідань на базі факультету педагогіки, психології та соціальної роботи.
Жваву дискусію та обговорення викликали виступи «Технологія психологічної підготовки керівників закладів освіти в умовах післядипломної освіти» – Олени Бондарчук, доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри психології управління ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», «Популізм як соціальний феномен та ризик – ролі й підходи до соціальної роботи: «Ост-Вест-порівняння»» – Корнелії Кріхельдорф, доктора, професора, проректора з наукової роботи Католицького університету м. Фрайбург (Німеччина), «Міграційні трансформації на світовому ринку праці в умовах глобалізаційних зрушень» – Світлани Калініної, доктора економічних наук, професора кафедри управління персоналом та економіки праці Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України, «Особливості поєднання інтеграційних процесів та регіоналізації в контексті глобалізаційних перетворень у світі» – Сергія Бостана, кандидата політичних наук, менеджера з моніторингу і оцінки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ.
Соціальні проблеми мігрантів у Чернівецькій області у своєму виступі розкрив Юрій Півень, заступник начальника Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА.
Цікавими та змістовними були доповіді Ганни Тимошко, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки, управління та адміністрування ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України яка зупинилась на питані системи розвитку організаційної культури керівника Нової української школи  та Андрія Гірника, кандидата філософських наук, професора Національного університету «Києво-Могилянська академія» щодо особливостей самореалізації особистості в навчальній командній грі.

Робота конференції відбувалась у 5 секціях:

  1. “Актуальні проблеми соціальної роботи у сучасному суспільстві ( керівник  секції – Пірен М.І.)
  2. “Внутрішня  та зовнішня міграція: причини, шляхи запобігання. Популістські рухи та міграційні процеси в сучасному глобалізованому світі” ( керівник секції – Гаврилюк Л.П.) 
  3. Просвітницька робота з формування загальнолюдських цінностей та управлінської культури в територіальній громаді” (керівник секції – Манчуленко Л.В.)
  4. “Становлення особистості фахівця як суб’єкта реалізації соціальної політики держави” ( керівник секції – Мудрий Я.С.) 
  5. “Освіта дорослих – основа ефективної самореалізації особистості у процесі життя” ( керівник секції – Тимчук Л.І.) 

 Для детального ознайомлення із програмою конференції натисніть тут Програма 2018

Comments are closed