ПЕДАГОГІЧНА ОСВІТА і ОСВІТА ДОРОСЛИХ: ВІДПОВІДАЄМО НА ВИКЛИКИ ЧАСУ (з досвіду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича)

💙💛1-2 березня 2023 року на Буковині у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувалась Стратегічна сесія з розвитку педагогічної освіти та вищої освіти в Україні під головуванням Міністра освіти і науки України.
💙💛Разом з представниками МОН, Національної академії педагогічних наук України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Державної служби якості освіти, ректорами ЗВО, освітянами, науковцями, народними депутатами та міжнародними партнерами відбулося обговорення моделі “сучасного українського вчителя”, моделі «педагогічної освіти” та моделі «випускника сучасної школи” у вимірах сьогодення
💙💛З досвідом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у вирішенні означеної проблеми виступила декан факультету педагогіки, психології та соціальної роботи, доктор пед. наук, професор Тетяна Федірчик, яка окреслила можливі шляхи її вирішення:
– практико-орієнтований підхід до підготовки вчителя;
– співпраця зі стейкхолдерів;
– створення сприятливого освітнього середовища;
– розвиток дуальної освіти та ін.
💙💛Загалом відзначено, що якісна педагогічна освіта в Україні – це відповідально, але реально та перспективно! А для цього попереду ще багато спільної праці задля її розвитку, незважаючи на воєнний стан!
💙💛Приємно, що під час заходу відзнаками МОН були нагороджені наші колеги:
📃Грамотою МОН України – Комісарик Марія Іванівна, канд. пед. наук, доцент кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти, заступник декана.
📃Подякою МОН України – Андрєєва Ярослава Федорівна, канд. психол. наук, доцент, завідувач кафедри психології.
Вітаємо колег!
💙💛Всіх учасників привітав зведений хор кафедри музики (диригент – проф. Чурікова-Кушнір О.Д.).
💙💛РАЗОМ до ПЕРЕМОГИ!

Comments are closed